The Savonet Museum originated from a concept by Felix de Rooy.
On behalf of the Carmabi Foundation, a new destination was devised for the existing and unique country house and its outbuildings. Atelier Argos was responsible for the management, design and coordination of the project in consultation with the client. Techcon N.V. of Willemstad, headed by G. and J. van den Heuvel.
Financing was done by USONA (Willemstad).
Theme of the project was Inter Dependence.
The start of the project was March 2007. By the end of 2010, the country house was completed with outbuildings. The Magasinas where the natural museum had to come in were eventually not executed.
The project consisted of a new wall along the complex, redevelopment of the buildings including lighting. A house style for the museum with signage and information panels. New furniture and old antique furniture that were restored, showcases, closets, and a complete catering facility.
In addition, a complete audio-visual program was offered through films made by Felix de Rooy with Carmabi's Leon Pors.
The movies were listened in 4 languages thanks to the Guide ID podcatcher (audio guide). Solar panels were built on the site for a sustainable museum with the help of Andre Hagendijk and partners.
Broox, concept & interior - Deventer Display cabinets: SDB-Industries - Den Bosch Podcatcher audio system: Guide ID - Deventer Cloths, posters and signs wall: Kopieland Deventer Lighting: Spectrum light and advice - Deventer Graphic print sockets: Ozi Print - Deventer

Het Savonet Museum is ontstaan vanuit een concept door Felix de Rooy. 
In opdracht van de Carmabi Foundation werd er een nieuwe bestemming bedacht voor het bestaande en unieke landhuis en haar bijgebouwen.
Atelier Argos Was verantwoordelijk voor de directievoering, vormgeving en coördinatie van het project in overleg met de opdrachtgever. Ingenieursbureau Techcon N.V. uit Willemstad onder leiding van G. en J. van den Heuvel.
Financiering gebeurde door USONA (Willemstad).
Thema van het project was Inter Afhankelijkheid.
Start van het project was maart 2007. Eind 2010 werd het landhuis opgeleverd met bijgebouwen. De Magasinas waar het Natuurmuseum in moest komen zijn uiteindelijk niet uitgevoerd.
Het project bestond uit een nieuwe muur langs het complex, herinrichting van de gebouwen inclusief verlichting. Een huisstijl voor het museum met signing en informatie panelen. Nieuw meubilair en oude antieke meubels die gerestaureerd werden, vitrines, kasten, en een complete voorziening voor horeca. 
Verder werd er een compleet Audio-visueel programma aangeboden door middel van films die Felix de Rooy had gemaakt met Leon Pors van Carmabi.
De films waren in 4 talen te beluisteren dankzij de Podcatcher van Guide ID (audio-guide). Op het terrein werden zonnepanlen aangelegd voor een duurzaam museum met hulp van Andre Hagendijk en partners.
Broox, concept & interieur - Deventer Vitrinekasten: SDB-Industries  -  Den Bosch Podcatcher audiosysteem: Guide ID - Deventer Doeken, posters en borden muur: Kopieland Deventer Verlichting: Spectrus licht en advies - Deventer Grafische prints sokkels: Ozi Print  -  Deventer 
Groundplan Museum Complex

You may also like

Back to Top